Аннотация
Впервые авторами статьи зафиксировано содержание валериановой кислоты в плодах и листьях актинидии. Разработанные технологии получения экстрактов из плодов и листьев актинидии, рекомендуется как для обогащения пищевых продуктов, так и для лечебно- профилактического применения.
Библиографические ссылки
მ.პაპაშვილი., მ. წილოსანი. აქტინიდიის ნაყოფების ბიოქიმიური გამოკვლევა. ჟურნალი "სუბტროპიკული კულტურები" N 1-2., 1993., გვ. 95-98
გ. ძნელაძე., გ. ფრუიძე. შავი ჩაის შაქრიანი თხევადი კონცენტრატის გამდიდრება ჩინური აქტინიდიისა და ფეიხოა ნაყოფების დამატებით. "ახალგაზრდა აგრარიკოს მეცნიერ მუშაკთა და ასპირანტთა სამეცნიერო შრომების კრებული. თბილისი 1999 წ., წიგნი II, ტომი II, გვ. 199-203
ცანავა ვ., გაფრინდაშვილი ი., ძნელაძე ზ., & მურცხვალიძე ჟ. (1999). აქტინიდიის გამოყენების შესაძლებლობა მედიცინაში. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, 6, 57-58.