Abstract
For the time by authors of article was stated the fact of valeric acid content in Actinidia's fruits and leafs. Worked out technologyes for receiving of extracts from Actinidia’s fruits and leafs recommended as for the enrichment of food products so as for medical-prophylactic meanings
References
მ.პაპაშვილი., მ. წილოსანი. აქტინიდიის ნაყოფების ბიოქიმიური გამოკვლევა. ჟურნალი "სუბტროპიკული კულტურები" N 1-2., 1993., გვ. 95-98
გ. ძნელაძე., გ. ფრუიძე. შავი ჩაის შაქრიანი თხევადი კონცენტრატის გამდიდრება ჩინური აქტინიდიისა და ფეიხოა ნაყოფების დამატებით. "ახალგაზრდა აგრარიკოს მეცნიერ მუშაკთა და ასპირანტთა სამეცნიერო შრომების კრებული. თბილისი 1999 წ., წიგნი II, ტომი II, გვ. 199-203
ცანავა ვ., გაფრინდაშვილი ი., ძნელაძე ზ., & მურცხვალიძე ჟ. (1999). აქტინიდიის გამოყენების შესაძლებლობა მედიცინაში. საქართველოს სოფლის მეურნეობის მეცნიერებათა აკადემიის მოამბე, 6, 57-58.