თავისუფალი ამინომჟავების ცვალებადობა მანდარინ „უნშიუს“ ნაყოფებში შენახვის პერიოდში
pdf

როგორ უნდა ციტირება

თავდგირიძე გ. (1999). თავისუფალი ამინომჟავების ცვალებადობა მანდარინ „უნშიუს“ ნაყოფებში შენახვის პერიოდში. საქართველოს ეკოლოგიურ მეცნიერებათა აკადემიის აჭარის განყოფილება შრომები, 1, 122-129. https://papers.4science.ge/index.php/wgeas/article/view/24

ანოტაცია

მანდარინის შენახვის დროს აზოტოვანი სასუქების ყველა ფორმა ხელს უწყობს ნაყოფში თავისუფალი და „არსებითი“ ამინომჟავების შემცველობის ზრდას.

ანალიზის შედეგებმა აჩვენა შარდოვანას უპირატესობა ამონიუმის ნიტრატთან შედარებით, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია არა მხოლოდ ხილის ხარისხის გაუმჯობესებისთვის, არამედ გარემოს დასაცავად ნიტრატებით დაბინძურებისგან.

pdf

წყაროები

Алексеев В. П. "Мандарин Citrus гехuцcu lota Blanco семейства рутовы /Rutaeeae// Бюллетень БНИИЧИСК, 1954, No2, с.32-46

Цанава Н. Г. , Сарджвеладзе Г. П. , Бурчуладзе А. Ш. Влияние режима питания на лежкоспособность мандариновых плодов. Субтропические культуры, 1976. No3-4, с. 49-53.

Тавдгиридзе Г. Н. (1985) Изменение биохимических свойств в цитрусовых плодах во времия хранения. Тезисы докладов. - Сб. научно-технический прогресс в цитрусоводчиком агропромышеленном комплексе. Батуми. 40-41.

Плешков Б. П. "Биохимия сельскохозяйственных растений, ” М. колос, 1969, -488 с.

Плешков Б. П. Практикум по биохимии растении ” М. Колос, 1976, -253 с.

Кретович В. Л. "Основы биохимии растений”. Тбилиси, Ганатлеба; 1971, -425 с.

Кретович В. Л. "Биохимия азотного обмена”, М. Наука, 1983, -496 с.

Шевякова Н. И., Арутюнова Н. В., Стрянов Б. А. "Нарушение метаболизма аргинина и петресуина в листьях хлопчатника при избитке серы” // Физиогия растений, 1981, т. 28, Вып. З. с. 573-580.